Carrière

Tijdens je studie of als je net gestart bent met werken kan er nog veel onduidelijkheid bestaan over wat nou echt bij jou past. Eigen Weg Advies coacht zodanig dat je dit gaat scherpstellen. Door op onderzoek te gaan naar jouw persoonlijke kwaliteiten, vaardigheden, interesses en wensen kun je veel verduidelijken voor jezelf. Wil je op een snelle en gerichte manier goed voorbereid op zoek gaan naar werk? Dat kun je doen door één van de volgende trajecten te volgen:

Talent scan

Ben je tussen de 18 en 30 jaar, volg je een opleiding en sta je voor de keuze voor een vervolgopleiding of ga je straks een baan zoeken?

Op dat punt kun je tegen veel onzekerheden aanlopen ten aanzien van je loopbaan. Je hebt nog weinig tot geen ervaring in het werkveld, je weet niet wat je het liefste wilt doen en waar je in kunt uitblinken. Daar kan Eigen Weg Advies je heel gericht bij helpen.

Iedereen bezit bepaalde talenten, maar veel mensen beseffen zich onvoldoende welke dit zijn. Wil je beter weten wat jouw talenten zijn en welke je verder wilt ontwikkelen? Doe dan de Talent Scan bij Eigen Weg Advies.

  • 3 gesprekken van elk 1 uur

  • Specifieke talenten beter leren kennen

  • Gerichter een keuze maken voor werk en/of opleiding

  • Hoe ga je een sollicitatiegesprek in en waar leg je de focus op

Carrièreplan

Een baan vinden die perfect bij jou past kan behoorlijk lastig zijn. In opleidingen en in organisaties wordt niet altijd automatisch aandacht besteed aan jouw persoonlijke kwaliteiten en wensen voor de toekomst. Erachter komen wie je bent, wat je wilt en wat je kwaliteiten zijn, is als het leggen van een puzzel. Natuurlijk ken je jezelf en de kwaliteiten die je hebt tot op zekere hoogte. Maar in wat voor omgeving je wilt werken, waar jouw kwaliteiten het beste passen, wat je drijfveren zijn, wat je moet doen om een baan te bemachtigen, de opleidingsmogelijkheden die er zijn, dat is vaak niet helder. Dat zijn allemaal stukjes van de puzzel die je bij Eigen Weg Advies scherp gaat stellen.

Het carrièreplan van Eigen Weg Advies helpt je om 4 gebieden te verduidelijken waardoor je helder gaat zien wat bij jou past en hoe je daar komt. Deze bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Je persoonlijkheid en talenten onderzoeken

  • Je opleidingen, ervaringen en aangeleerde vaardigheden in kaart brengen

  • Alle mogelijkheden op het gebied van werk onderzoeken

  • Te ondernemen activiteiten vaststellen, om daar te komen waar je wilt zijn